Tasarım Vakfı – Sagar Seramik Atölyesi

SAGAR ‘Seramik Atölyesi’nde bir seramik pişirim tekniği olan SAGAR deneyimlenecek ve bu teknik kullanılarak tasarım ve uygulamalar yapılacak. Objenin kimlik kazanması, özelleşme olgusunda teknik-sanat ilişkisinin tartışılacağı atölyede seramiğin kişiselleştirme yöntemleri sorgulanacak.

Atölye Yeri: Tasarım Vakfı Bodrum

Atölye Tarihi: 18-24 Temmuz 2016

Konusu: SAGAR ‘Seramik Atölyesi’nde bir seramik pişirim tekniği olan SAGAR deneyimlenecek ve bu teknik kullanılarak tasarım ve uygulamalar yapılacak. Objenin kimlik kazanması, özelleşme olgusunda teknik-sanat ilişkisinin tartışılacağı atölyede seramiğin kişiselleştirme yöntemleri sorgulanacak.

Arayüz: Seramik

Lider: Mehmet Tüzüm Kızılcan, Seramik Sanatçısı

Katılımcılar: Sanatçılar, tasarımcılar, seramik kavramını algılamaya çalışan amatör ve ustalar

MEHMET TÜZÜM KIZILCAN – Seramik Sanatçısı
1941 İzmir doğumlu olan Tüzüm Kızılcan, ilk ve orta öğrenimini Karşıyaka’da tamamlayarak sanat hayatına 1959 yılında Füreya Koral Atölyesi’nde başladı. 1960 yılında Eczacıbaşı Seramik Fabrikası Sanat Atölyesine girdi ve seramik çalışmalarına burada devam etti. 1965 yılında Almanya’da bulunan Werkkunst Schule Offenbach A-Main Seramik Ana Sanat Dalından mezun oldu. 1970 yılında ise kendi iş yerini kuran sanatçı bunun yanında Ege Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Seramik Bölümü, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Ana Sanat Dalı ve yine Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları Çini Bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Yurt içi ve yurtdışında birçok sergi, sempozyum ve kongre gibi etkinliklere katılarak çeşitli ödüller aldı. Ayrıca Çin’de bulunan Shan Dong Üniversitesi tarafından yaptığı çalışmalara karşılık Kızılcan’a Fahri Profesörlük unvanını vermiştir.

ATÖLYE KATILIM PAYLARI
Pazar Akşam Giriş – Cumartesi Öğlen Çıkış / Haftalık

ATÖLYE 2280 TL
* ATÖLYE (Seminer, malzeme, öğle yemeği dahildir.)

ATÖLYE + KONAKLAMA 3000 TL
* KONAKLAMA (Konaklama ve kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği dahildir.)

Yurt içi ve yurt dışından profesyonellere açık olan katılımlar için ülkemiz üniversite ve akademileri ilgili bölümlerinin son dört yıl mezunlarına burs olanakları sağlanmaktadır.
%80 Burslu katılım imkanı için başvuru yapmak isteyen adayların mezun oldukları ilgili bölümlerden alacakları referans ile başvurmaları gerekmektedir.
*Referansların, üniversitelerin ilgili bölümleri tarafından e-posta yoluyla [email protected] adresine gönderilmesi gerekmektedir.

* Birden fazla atölyeye başvuru ve katılım mümkündür.
* İlgili bölümlerin 2016 yılı mezunları atölyelere başvuruda bulunabilir.

Son başvuru tarihi: 4 Temmuz 2016

Atölyelerimize kayıt hakkında bilgi ve sorularınız için:
[email protected]

Detaylı bilgi ve başvuru formu için:  Tasarım Vakfı