Ay: Haziran 2015

  • Doğadan Sanata Sen Tasarla 3. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması

    Doğadan Sanata Sen Tasarla 3. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması

    Seramik sektörünün lider markalarından Yurtbay Seramik’in bu yıl 3. kez düzenlediği “Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması” başlıyor! “Doğadan Sanata Sen Tasarla” ile üç yıldır devam eden, geleceğin tasarımcılarının özgün ve yaratıcı fikirlerini keşfetmeye, seramik sektörünü tasarımın gücü ile desteklemeye katkıda bulunan Yurtbay Seramik, pazara sunulabilecek, seramik sektöründe moda yaratabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmayı ve seramik sektöründe…

  • 3 Boyutlu Yazıcılar ile Amsterdam’da Köprü Yapımı

    3 Boyutlu Yazıcılar ile Amsterdam’da Köprü Yapımı

    Diğer yazımızda İnternet ve 3D printerlardan azda olsa bahsetmiştik, bu yazımızda ise 3D printerların neler yapabilceğini ve sonunun olmadığını göreceğiz.   NASA’nın 3D baskılı habbitat yarışmasından sonra, 3D yazıcılar ile köprüler bile yapılabiliyor. Bu uygulamayı MX3D araştırma ve geliştirme şirketi başlattı. 3D printer ve 6 eksenli bir robot kol kullanan şirket, Amsterdam da kanallardan birinin…

  • Rhino 5 Artık Mac OSX Platformunda

    Rhino 5 Artık Mac OSX Platformunda

    Tasarımcıların merakla beklediği Rhino 5 artık Mac OSX platformunda. Kısaca Rhino; modellemede kafes (mesh) modelleme yerine NURBS modelleme kullanır. Bu özellik Rhino’yu Prototipleme de daha tercih edilebilir kılmıştır. NURBS tabanlı olması sebebiyle çok yüksek hassasiyete sahiptir.   Rhino 5 Windows ve Mac OS X farkları:

  • NASA 3 Boyut Baskılı ‘’UZAY EVLERİ’’ için Tasarımlarınızı Bekliyor.

    NASA 3 Boyut Baskılı ‘’UZAY EVLERİ’’ için Tasarımlarınızı Bekliyor.

    NASA dünya dışı malzemeler kullanılarak inşa edilebileceği derin uzay keşif için, 3D baskılı meskenlerini geliştirmek için bir yarışma başlattı. 1.100.000 dolarlık ödül dağıtılacak olan yarışmada ABD Ulusal Katkı İmalat ve İnovasyon Enstitüsü ile birlikte çalışılacak. 3D baskıdan bir habitat oluşturalacak. NASA açıklamasında, yarışmanın ‘’Dünya için ve ötesinde sürdürülebilir konur çözümleri oluşturmak için gerekli katkı ve…

  • Maker Kültürü

    Maker Kültürü

    Aslında kendin yap (do it yourself) kültüründen türeyen bu akım günümüzde hızlıca popülerleşiyor. Maker kavramını biraz açıklamak gerekirse, makerlar; düşünen, tasarlayan, geliştiren ve yapan insanlara denir. 3B yazıcılar, elektronik malzeme ve devreler(arduino,raspberry pi vb.), tasarım, model inşa bu insanların yaptıklarının başında gelir.Hepimiz birer maker ız aslında, kimimiz evde kendi telefon kabını yapıyor, kimimiz evini aydınlatacak ışık sistemini hazırlıyor, kimileri…